V druhém díle našeho seriálu, který poběží až do Štědrého dne, vám prozradíme, jak snadno upéci velice dobré cukroví, kterým jsou Pusinky. Celý proces přípravy a pečení vám nezabere více, než hodinu času.
Budeme potřebovat:
2 bílky
100 g velice jemného pískového cukru
kakao
50 g jemně strouhané hořké čokolády
Postup přípravy:
Ušleháme tuhý sníh z 2 bílků, do kterého postupně zašleháme 100 g velice jemného pískového cukru. Poté prosejeme 1 vrchovatou lžíci kakaa a společně s 50 g jemně strouhané hořké čokolády opatrně přimícháme do sněhu.
Na vmazaný plech pokládáme dvěma kávovými lžičkami kupky ve velikosti vlašského ořechu a pečeme v předehřáté troubě.
Elektrická trouba: 130 – 150°
Plynová trouba: stupeň 1 – 2
Doba pečení: 25 – 35 minut
V druhém díle našeho seriálu, který poběží až do Štědrého dne, vám prozradíme, jak snadno upéci velice dobré cukroví, kterým jsou Pusinky. Celý proces přípravy a pečení vám nezabere více, než hodinu času.
Budeme potřebovat:
2 bílky
100 g velice jemného pískového cukru
kakao
50 g jemně strouhané hořké čokolády
Postup přípravy:
Ušleháme tuhý sníh z 2 bílků, do kterého postupně zašleháme 100 g velice jemného pískového cukru. Poté prosejeme 1 vrchovatou lžíci kakaa a společně s 50 g jemně strouhané hořké čokolády opatrně přimícháme do sněhu.
Na vmazaný plech pokládáme dvěma kávovými lžičkami kupky ve velikosti vlašského ořechu a pečeme v předehřáté troubě.
Elektrická trouba: 130 – 150°
Plynová trouba: stupeň 1 – 2
Doba pečení: 25 – 35 minut