Poslední cukroví, které si před Vánocemi upečeme, bude doslova čokoládovou bombou. Ti, kdo mají tuto ingredienci rádi, jistě potěší, že dnešním pamlskem jsou takzvané Perníčky v čokoládě.
Budeme potřebovat:
175 g sirupu
50 g cukru
sůl
1 vejce
1 vrchovatou lžičku kakaa
6 kapek citronového oleje
Na špičku nože mleté nové koření
1 vrchovatou lžičku mleté skořice
250 g polohrubé mouky
3 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
75 g oloupaných sekaných mandlí
125 g teplého rybízového želé
200 g polevy
Postup přípravy:
Pomalu až do rozpuštění zahříváme 175 g sirupu, 50 g cukru, sůl a 2 lžíce stolního oleje. Vše vložíme do mísy, necháme vystydnout a přidáme 1 vejce, 1 vrchovatou lžičku kakaa, 6 kapek citronového oleje, na špičku nože mletého nového koření a 1 vrchovatou lžičku mleté skořice.
Dále smícháme 250 g polohrubé mouky a 3 vrchovaté lžičky prášku do pečiva, prosejeme a 2/3 směsi po lžících vmícháme do těsta, poté přidáme zbytek mouky a 75 g oloupaných sekaných mandlí. Těsto vypracujeme.
V případě, že by lepilo, uložíme ho na čas do chladna. Z těsta vytvarujeme asi 2 centimetry široké válečky v délce plechu, klademe je na vymazaný plech. Trochu zploštíme a v předehřáté troubě pečeme do světle hněda.
Elektrická trouba: 175 – 200°
Plynová trouba: stupeň 3 – 4
Doba pečení: asi 12 minut
Studené ploché válečky nakrájíme na trojúhelníky, které potřeme 125 g teplého rybízového želé.
200 g polevy rozetřeme v hrnku na horké vodní lázni a perníčky jí potřeme.