Pro milovníky mořských specialit

Máte rádi španělskou kuchyni? Pokud ano, jsou vám jistě známé mnohé španělské delikatesy. Pro ty z Vás, kteří je neznají, si je rychle představíme. Jedná se o empanadu (pšeničná placka plněná masem), paellu (pokrm složený z rýže, zeleniny a masa) či tortilla (placka z vajec a zeleniny, podobá se české omeletě). Tortilly španělské a tortilly mexické se od sebe podstatně liší, proto bychom si je neměli plést. Všechny tyto vyhlášené speciality španělské kuchyně jsou velmi lahodné.

Vzhledem ke své poloze (Středozemní moře) jsou ve Španělsku odborníky na přípravu darů moře. Místní mořské speciality jsou jedny z nejvyhledávanějších na světě. Místní kuchaři umí s dary moře hotové zázraky. Tak vynikající krevety, chobotničky, mušle, humry a další druhy mořských specialit neochutnáte nikdy jinde než ve Španělsku. Právě pro tento gastronomický zážitek stojí za to Španělsko navštívit.

Pokud však hodláte proniknout do kulinářských tajů španělské kuchyně, jistě se Vám budou hodit rady a tipy, jak tyto pokrmy připravovat. Mnoho dobrých rad naleznete na internetu. Jestli k samotnému vaření nemáte odvahu, existují speciální webové stránky, na kterých můžete mnohé španělské mořské speciality zakoupit. Mezi nejlepší svého druhu patří internetové stránky www.bassta.cz. Zde naleznete veškeré španělské speciality, pravé suroviny i koření a také španělské vína na jednom místě.