Čekáte významného hosta nebo sháníte kvalitní víno pro oslavence? Nabídka je jasná – toskánské víno Brunello. Ciacci Piccolomini d´Aragona – jméno rodu Piccolomini není nutné znalcům vína představovat. Nynější vlastník Paolo Bianchini co se týče vinařství, pokračuje v nejlepších tradicích rodu a daří se mu vyrábět špičkové Brunello. V současné době se jedná ve světě o nejžádanější víno. Oblíbili jste si příkladně Brunello di Montalcino „Annata“? Toto jedinečné víno pochází z vinic usedlosti Greppo, z kořenů odrůdy Sangiovese starých od 10 do 25 let. Ročníkové toskánská vína Brunello zrají 36 měsíců v sudech z dubu slavonského. Víno obvykle zraje 20 až 40 let. Je vhodné tento druh vín otevřít 8 hodin před samotným podáváním.
Červené víno brání ukládání tuku z jídla v těle
Ano, červené víno brání ukládání tuku z jídla v těle. Pokud patříte k těm, kteří jídlo zapíjejí raději vodou, neděláte dobře. Australští vědci totiž zjistili, že kapka červeného vína po jídle brání ukládání tuku v těle. Voda takové schopnosti nemá, akorát zhasíná žízeň. Výzkum australských vědců z univerzity v Curtin, inspiroval vžitý názor, že červené víno je povzbuzujícím prostředkem. Sledovali proto osm žen po přechodu a zkoumali, jaké množství tuku z jídla se jim dostane do krevního oběhu. S překvapením však zjistili, že červené víno bránilo absorpci tuku z jídla. Podobně účinné látky jako v červeném víně se vyskytují i v zelenině a ovoci.
Víno té nejvyšší kvality – ENOTECA AROMA
Pokud jste znalci vína nebo jen sháníte kvalitní víno za rozumnou cenu, tak se vám rozhodně vyplatí navštívit Prahu 2 – Vinohrady, kde nabízejí mnoho druhů italských, srbských a dalších vín. Výborné, autentické víno z Montalcino, kde je elegantní chuť založena na ovocných tónech s příměsí koření a další skvělá vína si můžete objednat v jejich internetovém obchodě enotecaaroma.cz. Z toho eshopu s vínem se bez objednávky neodchází!