Výrobci čokolád jsou si dobře vědomi, že vzhled čokolády a také její obal má významný vliv na prodejnost. Málo platné, prodává nejen kvalita, ale i obal. Dobře to věděli například francouzští výrobci čokolád, když v roce 1780 spatřily světlo světa nejdokonaleji vypracované bonboniéry, s neuvěřitelnými reliéfními plaketami a posázené polodrahokamy. Ve třicátých letech se u nás na pultech cukráren objevily bonboniéry balené v látce, lemované saténovými sponami a růžemi. Krásným balením a designem vás zaujme i Karlovarská čokoláda.
Nechte se zlákat lahodnou čokoládou
Mezi ženami ( a nejen mezi nimi) je spousta těch, které si čokoládu odpírají proto, aby si udržely štíhlou postavu. Mnohé se také na základě nepodložených informací obávají, že konzumace čokolády se může odrazit v nedokonalosti jejich pleti. Pravda je, že častá konzumace čokolády, stejně jako méně častá, ale ve velkém množství, může se štíhlostí opravdu zatočit. Záleží také na tom, jaký druh čokolády je konzumován. Pokud se člověk řadí mezi opravdové gurmány, pravděpodobně sahá po víceprocentní čokoládě, tedy takové, která obsahuje vyšší procento kakaového másla. V tom případě si může dovolit pravidelnou konzumaci i člověk, který si hlídá svá kila.
Co se týče pleti, podle nejnovějších výzkumů kvalitní čokoláda vliv na stav pleti nemá. Vyhnout by se jí však měli lidé s pletí problematickou, kteří zároveň trpí potravinovými alergiemi či jaterní mi poruchami. Že se vás tento problém netýká? Potom se v konzumaci čokolády k vůli pleti vůbec omezovat nemusíte.
Je čokoláda afrodisiakum?
I když je čokoláda často spojována s láskou a obdarováváním, dodnes se vědci nemohou shodnout na tom, zda ji mezi afrodisiakum zařadit, či ne. V každém případě je ale prokázáno, a to vědecky, že mírná a pravidelná konzumace dobré kvalitní české čokolády dokáže navodit příjemné pocity, zlepšit náladu a zmírnit úzkost. Pokud všechny tyto jevy posčítáte dohromady, zjistíte, že se jedná o nejlepší podpůrné antidepresivum na světě.