Chutné domácí jogurty. Výtečný domácí sýr. Nechutné prefabrikáty z prodejních řetězců zastoupily dobroty z domácích tržišť. Dají se takové dobroty vyrobit v domácím prostředí? Firma Bulgaricus předkládá návody k vyrobení uvedených produktů a mnohých jiných, které si v domácím prostředí vyrobí leckterá dovedná kuchařka, stejně jako zaběhlá mlékárna orientovaná na velkou produkci mlékárenských produktů podle tradičních receptů. Ozkoušejte kefíry, jedinečné jogurty, znamenité sýry s použitím smetanové a sýrařské kultury z Bulharska a už budou navždy vaše.
Pro vyrobení sýru doma využijete chlorid vápenatý a syřidlo na výrobu sýrů. Pro dokonalou syřitelnost a maximální výtěžnost mléka je podstatnou surovinou chlorid vápenatý. Zároveň chlorid vápenatý nahrazuje chybějící vápník, který kvůli pasterizaci mizí. Malé množství vápníku způsobuje špatnou srážlivost mléka. Pro srážení mléka se musí dodávat syřidlo, jak používané syřidlo na výrobu sýrů živočišné, tak rostlinné i mikrobiální. V internetové prodejně Bulgaricus seženete potřebné suroviny.
S těmito surovinami se dá jednoduše vyrobit domácí jogurt, špičkový čerstvý sýr, kefír, výtečnou zakysanou smetanu, zdraví prospěšné bio acidofilní mléko a bio raženky. Výtečná kefírová kultura je používána pro dělání kefíru, živé bulharské sýrařské kultury je třeba k dělání sýru, smetanová kultura je dobrá pro zakysanou smetanu a tvaroh, pro výrobu domácích jogurtů je užívána bulharská jogurtová kultura. V e-shopu objevíte veškerý sortiment potřebný k domácí výrobě. Doporučujeme využít také probiotika po antibiotikách na střeva, které mají zásluhu na rovnováze ve střevech, ale také celého těla. Bylo zjištěno, že zničená střevní mikroflóra může stát za mnohými onemocněními. Je známo, že přírodní probiotika pomáhají obnově těla a střevní mikroflóry u dětí, žen i mužů všech věkových kategorií.