Americký herec Giovanni Ribisi – se hlásí ke scientologii

Antonino Giovanni Ribisi narozen 17. prosince 1974, známý profesionálně jako Giovanni Ribisi, je americký herec a producent. Giovanni Ribisi pochází z umělecké rodiny, jeho dvě sestry také pracují ve filmovém průmyslu: Marissa je spisovatelka a herečka a Gina je herečka. Ribisi se narodil v Los Angeles, Kalifornie. Jeho ot

Giovanni Ribisi se hlásí k scientologické církvi

Giovanni Ribisi se hlásí k scientologické církvi

ec, Albert Anthony Ribisi, je hudebník, který byl klávesista a jeho matka, Gay (rozená Landrum), je manažerka herců a spisovatelů. Giovanni Ribisi účinkoval už od svých časných dětských let v TV (zpočátku pod jménem Vonni Ribisi). Giovanni Ribisi vytvořil hlavní role v komediálních seriálech My Two Dads (1987-90, Moji dva tátové), Davis Rules (1992), The Wonder Years (1992-93, Báječná léta – ČTV) a Family Album (1993, Rodinné album).

Chick Corea – Hollywoodské hvězdy, které se hlásí ke scientologii

Ribisiho herecký výkon ve filmu Zachraňte vojína Ryana z období Druhé světové války který režíroval režisér Steven Spielberg (1998), byl průlomem v jeho herecké kariéře, a dostal ho do popředí jako jednoho z nejslibnějších mladých herců v Hollywoodu.

Giovanni Ribisi – Hollywoodské hvězdy, které se hlásí ke scientologii

Giovanni Ribisi – Hollywoodské hvězdy, které se hlásí ke scientologii

Je členem scientologické církve. Jeho sestra Marissa Ribisiová je také herečkou (nar. 1974). Jeho sestra, Marissa, je vdaná za hudebníka Becka. Giovanni Ribisi hrál dále například ve filmu „Avatar“.  Giovanni Ribisi vyrostl v prostředí Scientologické církve, jako dítě navštěvovat školu, která používá studijní technologii L. Ron Hubbarda, která je součástí scientologie.

Herec má dceru Lucii.

Filmografie

Rok název filmu role
1988 Promised a Miracle Wesley Parker
1993 The Positively True Adventures of the Alleged Texas Cheerleader-Murdering Mom Pete Reyes
1995 Mind Ripper Scott Stockton
1996 That Thing You Do! Chad
1996 The Grave Wex
1997 First Love, Last Rites Joey
1997 The Postman Bandit 20
1997 Lost Highway Steve V.
1996 SubUrbia Jeff
1998 Zachraňte vojína Ryana T-5 Medic Irwin Wade
1998 Some Girl Jason
1998 Phoenix Joey Schneider
1999 The Other Sister Daniel McMann
1999 The Mod Squad Peter
1999 It’s the Rage Sidney
1999 The Virgin Suicides Narrator
2000 Boiler Room Seth Davis
2000 The Gift Buddy Cole
2000 Gone in 60 Seconds Kip Raines
2001 Shot in the Heart Mikal Gilmore
2001 According to Spencer Louis
2002 Heaven Filippo
2003 Basic Kendall
2003 Cold Mountain Junior
2003 I Love Your Work Gray Evans
2003 Lost in Translation John
2003 Masked and Anonymous Soldier
2004 Sky Captain and the World of Tomorrow Dexter “Dex” Dearborn
2004 Flight of the Phoenix Elliott
2004 Love’s Brother Angelo Donnini
2005 The Big White Ted
2006 10th & Wolf Joey
2006 The Dead Girl Rudy
2006 The Dog Problem Solo
2007 Gardener of Eden Vic
2007 Perfect Stranger Miles Haley
2008 Spirit of the Forest Cebolo (voice)
2009 Public Enemies Alvin Karpis
2009 Avatar Parker Selfridge
2009 Middle Men Wayne Beering
2011 The Rum Diary Moburg
2011 The Other Side Sean Splinter
2012 Contraband Tim Briggs
2012 Ted Donny
2012 Columbus Circle Detective Paul Giardello
2013 Gangster Squad Conway Keeler
2014 Playing It Cool
2014 A Million Ways to Die in the West Edward
2014 I Fought the Law Chris Long
2014 Selma Lee C. White
2015 Papa: Hemingway in Cuba Ed Myers
2015 Results Paul
2015 Meadowland Tim
2015 Ted 2 Donny
2016 The Bad Batch