Dnes si pochutnají především ti, kteří si rádi smlsnou na marcipánu. Z této sladké pochoutky lze vytvořit i vynikající vánoční cukroví, jehož název zní Marcipánové pečivo s cukrem. Celý průběh přípravy a pečení cukroví je opět velmi jednoduchý.
Hned se tedy vrhneme na věc.
Budeme potřebovat:
200 g marcipánu
200 g měkkého másla
75 g cukru
1 balíček vanilinového cukru
3 kapky citronového aroma
1 vejce
250 g polohrubé mouky
125 g maizeny
1 lžičku prášku do pečiva
mléko
1 lžičku skořice
Postup přípravy:
200 g marcipánu a 125 g měkkého másla hněteme asi půl minuty na nejvyšší rychlost a postupně přidáváme 75 g cukru, 1 balíček vaniliového cukru a 3 kapky citronového aroma. Poté opět hněteme tak dlouho, dokud nevznikne homogenní hmota, do níž pak přidáme 1 vejce a znovu hněteme asi půl minuty.
Smícháme a prosejeme do pečiva 250 g polohrubé mouky, 125 g maizeny a 1 lžičku prášku, následně po lžících přidáváme do těsta, které hněteme na střední rychlost. Pokud těsto lepí, dáme ho na chvíli do ledničky.
Těsto pak rozválíme a různými formičkami vykrajujeme tvary a klademe je na máslem vymazaný plech a potřeme mlékem.
Asi 125 g cukru a 1 lžičku skořice smícháme, nasypeme na pečivo a vsuneme do předehřáté trouby.
Elektrická trouba: 175 – 200°
Plynová trouba: stupeň 3 – 4
Doba pečení: 8 – 10 minut