Plesová sezona začíná, kam se letos chystáte?

Tak jako každý rok, i letos se začátkem nového roku rozjíždí nová plesová sezona. V mnoha městech budeme moci o víkendech v kulturních domech vidět ženy v krásných šatech a muže v noblesních sacích. Na kolik plesů si letos děláte zálusk?

Městské, rybářské, myslivecké, hasičské nebo i maturitní plesy. Výběr je skutečně široký, kvalita plesu ovšem také. Zatímco některé plesy oplývají krásou a elegancí, jiné mnohdy ani ples nepřipomínají a na každém rohu narazíte na „týpka“, který se ani neobtěžuje obléct si společenský oděv.

Různá je i návštěvnost plesů. Každoročně k nejnavštěvovanějším patří maturitní plesy středních škol, kde se počet účastníků často vyšplhá i na čtyřmístnou cifru, a to i v menším městě.

Záleží ale také na tradici. Pokud má ples dlouholetou historii a v očích místních občanů je zvyklostí, těší se pak opět velkému zájmu.

Co se týče mě, každý rok stihnu zhruba čtyři až pět plesů, z toho dva až tři maturitní, kde po dlouhé době uvidím své známé z let na střední škole a vždy s nimi prohodím pár slov. Kolik plesů stihnete během zimy vy?